Cook Book
Bonne Maman
Συνταγή της εβδομάδας από τον Chef Γ. Αποστολάκη
Υγρό κέικ
Συστατικά
60 γρ. βούτυρο
150 γρ. λευκή σοκολάτα
2 αυγά
2 κρόκοι
60 γρ. ζάχαρη
80 γρ. αλεύρι
4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση
Κόψτε σε μικρά κομματάκια τη σοκολάτα και το βούτυρο και λιώστε σε μπεν μαρί (τοποθετούμε μία κατσαρόλα που βράζει και από πάνω ένα μεταλλικό μπολ με τα κομματάκια σοκολάτας και το βούτυρο μέχρι να λιώσουν).
Σπάστε τα αβγά στον κάδο του μίξερ και μαζί με τη ζάχαρη χτυπήστε καλά με το σύρμα μέχρι να αφρατέψουν (5 λεπτά περίπου).
Αφήστε τη σοκολάτα για 10 λεπτά μέχρι να φτάσει σε χλιαρή θερμοκρασία και ενσωματώστε με τα αβγά και την μαρμελάδα.
Ανακατέψτε με μια σπάτουλα ή κουτάλα και ρίξτε σε 2 δόσεις το αλεύρι κοσκινισμένο ενώ ανακατεύετε.
Μοιράστε το μείγμα σε ατομικά φορμάκια (μέχρι τα 2/3 του ύψους τους) και ρίξτε από μία μικρή κουταλιά μαρμελάδας στο κέντρο κάθε φόρμας.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 10-14 λεπτά, ανάλογα με το μέγεθος της φόρμας. (Πρέπει στο κέντρο του το κέικ να είναι υγρό, ελέγξτε με τη μύτη ενός μαχαιριού).
Σερβίρετε με λιωμένη λευκή σοκολάτα και παγωτό της αρεσκείας σας.

Μερίδες: 6

Χρόνος: 60

Cook's Tip
ΕΛ | ΕΝ
© Copyright 2014 Bonne Maman