Cook Book
Bonne Maman
Συνταγές > Σαλάτα
Σαλάτα σπανάκι με λουκάνικο και πορτοκάλι
Συστατικά
200 γρ. σπανάκι (νεαρά φύλλα)
175 γρ. χωριάτικο λουκάνικο
2 κ.σ. φρέσκο ανθότυρο
Για τη σάλτσα
50 ml λευκό ξύδι βαλσάμικο
100 ml ελαιόλαδο
100 ml ηλιέλαιο
1 ξύσμα από πορτοκάλι (ακέρωτο)
1 δόση αλάτι
0,5 κ.γ. μουστάρδα
1,5 κ.σ. μαρμελάδα πορτοκάλι Bonne Maman
Εκτέλεση
Καθαρίστε καλά το σπανάκι και κόψτε τα κοτσάνια.
Βάλτε το σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό και αφήστε για 10 λεπτά.
Καθαρίστε καλά το σπανάκι και κόψτε τα κοτσάνια. Βάλτε το σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό και αφήστε για 10 λεπτά.
Σουρώστε το νερό και επαναλάβετε τη διαδικασία άλλη μία φορά.
Αφήστε το σε ένα σουρωτήρι μέχρι να στραγγίξουν καλά τα φύλλα (αν μείνει νερό στο σπανάκι, τότε η σάλτσα δεν θα ενσωματωθεί σωστά στη σαλάτα).
Σε ένα μπολ ρίξτε τη μαρμελάδα πορτοκάλι Bonne Maman, το ξύδι, το ξύσμα, τη μουστάρδα και το αλάτι.
Με ένα σύρμα χειρός ξεκινήστε να ανακατεύετε τα υλικά, ενώ παράλληλα ενσωματώνετε τα έλαια σε μορφή κορδονιού (με συνεχόμενη ροή αργά-αργά για να δέσει η σάλτσα).
Μεταφέρετε τη σάλτσα σε μια μικρή κανάτα και βάλτε τη στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα να τη χρησιμοποιήσετε.
Κόψτε το λουκάνικο σε διαγώνιες φέτες πάχους ενός εκατοστού. Βάλτε ένα ριγωτό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ραντίστε με ελαιόλαδο και ψήστε τις φέτες του λουκάνικου για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Αφήστε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα περιττά λίπη.
Θρυμματίστε από μια κουταλιά ανθότυρο σε κάθε σαλάτα και μοιράστε το λουκάνικο. Γαρνίρετε με λίγη ακόμη σάλτσα και σερβίρετε.

Μερίδες: 2

Χρόνος: 15

Cook's Tip
Σε ένα μπολ ρίξτε το σπανάκι και την ανάλογη ποσότητα σάλτσας (ανάλογα με το γούστο σας), ανακατέψτε καλά και μοιράστε σε δυο μεγάλα πιάτα. Θρυμματίστε από μια κουταλιά ανθότυρο σε κάθε σαλάτα και μοιράστε το λουκάνικο. Γαρνίρετε με λίγη ακόμη σάλτσα και σερβίρετε.

Με Bonne Maman προϊόντα:
Πορτοκάλι
ΕΛ | ΕΝ
© Copyright 2014 Bonne Maman