Cook Book
Bonne Maman
Συνταγές > Γλυκά
Cheesecake
Συστατικά
Για το γλυκό
250 γρ. μπισκότα McVities Digestive
2 κ.σ. ζάχαρη
3 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
600 γρ. τυρί κρέμα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κ.σ. αλεύρι
3 κ.γ. βανίλια
2 αυγά
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
370 γρ. μαρμελάδα Bonne Maman με την γεύση που προτιμάτε
1 στρογγυλό ταψί (περίπου 22εκ.) κατά προτίμηση με αποσπώμενα πλαϊνά τοιχώματα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπήστε με μίξερ: το τυρί κρέμα, 1 φλιτζάνι ζάχαρη, το αλεύρι και τη βανίλια, μέχρι να ανακατευτούν όλα τα υλικά σε ομοιογενές μίγμα.
Στην συνέχεια ρίξτε και ανακατέψτε στο μίγμα 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος.
Θρυμματίστε στο μπλέντερ τα μπισκότα McVities, ανακατέψτε τα καλά με το βούτυρο και τις 2 κουταλιές ζάχαρη και στρώστε τα στο πάτο του ταψιού για να φτιάξετε την βάση.
Ψήστε για 10 λεπτά στους 190°C.
Μόλις ετοιμάσετε το μίγμα ρίξτε το πάνω από την βάση μέσα στο ταψί. Ψήστε σε φούρνο στους 190°C βαθμούς για 1 ώρα και 5 λεπτά ή έως ότου σφίξει το κέντρο του cheesecake.
Περάστε ένα μαχαίρι γύρω από τα πλάγια του κέικ ώστε να γίνει διαχωρισμός με τα πλαϊνά τοιχώματα.
Αφήστε το cheesecake να κρυώσει πριν βγάλετε τα αποσπώμενα πλαϊνά τοιχώματα.
Βάλτε το cheesecake στο ψυγείο για 4 ώρες ή για όλο το βράδυ.
Γαρνίρετε το πάνω μέρος με μία μαρμελάδα Bonne Maman της αρεσκείας σας.

Μερίδες: 8

Χρόνος: 110

Cook's Tip
Για να κόψετε τέλεια κομμάτια χρησιμοποιήστε βρεγμένο μαχαίρι. Το κέικ μπορεί να συντηρηθεί έως και 3 μέρες στο ψυγείο και μία εβδομάδα στην κατάψυξη. Σκεπάστε το κέικ με πλαστικό κάλυμμα.

Με Bonne Maman προϊόντα:
4 Φρούτα
Βατόμουρο
Φράουλα
Καραμέλα Γάλακτος
Βερίκοκο
Ροδάκινο
Πορτοκάλι
Σύκο
Κεράσι
Άγρια Μύρτιλα
Κάστανο
Δαμάσκηνο
Μαύρο Κεράσι
ΕΛ | ΕΝ
© Copyright 2014 Bonne Maman