Cook Book
Bonne Maman
Συνταγές > Γλυκά
Πάστα Φλώρα
Συστατικά
Για το γλυκό
3 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
150 γρ. φρέσκο βούτυρο
370 γρ. μαρμελάδα Bonne Maman με την γεύση που προτιμάτε
0,5 φλιτζάνι ζάχαρη
1 αυγό
1 ασπράδι του αυγού
3 κ.σ. γάλα (κατά προτίμηση εβαπορέ)
0,5 κ.γ. αλάτι
1 ταψί παραλληλόγραμμο (περίπου 20Χ30εκ.) ή στρογγυλό (περίπου 30εκ.)
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το βούτυρο με ένα μίξερ ώσπου να μαλακώσει.
Ρίχνετε στο μείγμα την ζάχαρη και συνεχίζετε να ανακατεύετε μέχρι να γίνει λείο.
Στην συνέχεια προσθέτετε το αυγό, το γάλα και το αλάτι ανακατεύοντας συνεχώς.
Τέλος προσθέτετε και το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μία λεία ζύμη.
Τοποθετείτε τη ζύμη στο ψυγείο για 20 λεπτά να κρυώσει. Ταυτόχρονα προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και προετοιμάζετε το ταψί βουτυρώνοντάς το ελαφρά.
Από τη ζύμη κρατάτε στην άκρη το 1/3 της ποσότητας και απλώνετε ομοιόμορφα την υπόλοιπη στο ταψί ώστε να φτιαχτεί η βάση.
Στρώνετε από πάνω όλη τη μαρμελάδα Bonne Maman με τη γεύση που προτιμάτε.
Την υπόλοιπη ζύμη την χρησιμοποιείτε για να φτιάξετε λωρίδες που στην συνέχεια τις τοποθετείτε σταυρωτά πάνω από την μαρμελάδα.
Αφού αλείψετε τις λωρίδες με το ασπράδι βάζετε το ταψί στο φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
Αφήστε την Πάστα Φλώρα να κρυώσει και σερβίρετε.

Μερίδες: 8

Χρόνος: 60

Cook's Tip
-

Με Bonne Maman προϊόντα:
4 Φρούτα
Βατόμουρο
Φράουλα
Καραμέλα Γάλακτος
Βερίκοκο
Ροδάκινο
Πορτοκάλι
Σύκο
Κεράσι
Άγρια Μύρτιλα
Κάστανο
Δαμάσκηνο
Μαύρο Κεράσι
ΕΛ | ΕΝ
© Copyright 2014 Bonne Maman