Cook Book
Bonne Maman
Συνταγές > Γλυκά
Cheesecake με βατόμουρα
Συστατικά
8 κ.σ. Μαρμελάδα Βατόμουρο Bonne Maman
1 Ξύσμα και χυμό πορτοκάλι
150 γρ. μαύρα μούρα
75 γρ. βούτυρο
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
40 γρ. αλεύρι
25 γρ. τραγανά δημητριακά τύπου μούσλι
180 γρ. μπισκότα τύπου digestive θρυμματισμένα
150 γρ. μαλακό κρεμώδες κατσικίσιο τυρί
450 γρ. μαλακό τυρί (πλήρες – με όλα του τα λιπαρά)
4 μεγάλα αυγά
75 ml sour crème ή μασκαρπόνε
Ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς (160 º C για φούρνο αέρα), δείκτης γκαζιού 4.
Ντύνετε με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος τη βάση και το τοίχωμα μιας στρογγυλής, βαθειάς φόρμας, διαμέτρου 20 εκ., με αφαιρούμενη βάση.
Βάζετε τη μαρμελάδα σε μια μικρή κατσαρόλα με 50 ml από το χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά.
Αφήνετε να πάρει βράση για 5 λεπτά μέχρι να μειωθεί περίπου στο μισό . Προσθέτετε τα βατόμουρα και αφήνετε να κρυώσει.
Ρίχνετε 25 γρ από το βούτυρο και 25 γρ από τη κρυσταλλική ζάχαρη μέσα στο αλεύρι.
Προσθέτετε τα δημητριακά, ανακατεύετε και απλώνετε το μίγμα σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος που έχετε βάλλει σε ένα ταψί.
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Αφήνετε να κρυώσει και στη συνέχεια σπάτε το μίγμα δημητριακών σε χοντροκομμένα κομμάτια με ένα πιρούνι .
Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 170 ° (150°C για φούρνο με αέρα) , δείκτης γκαζιού 3.
Λιώνετε το υπόλοιπο βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατεύετε τα θρυμματισμένα μπισκότα.
Στρώνετε στη βάση του ταψιού που έχετε ντύσει με αντικολλητικό χαρτί τη βάση μπισκότου και το αφήνετε στην άκρη.
Χτυπάτε μαζί τα τυριά , τα αυγά , το ξύσμα πορτοκαλιού και την υπόλοιπη ζάχαρη με τη sour creme μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να γίνει λείο.
Απλώνετε το μίγμα με ένα κουτάλι επάνω από τη βάση του μπισκότου και ψήνετε για 1 ½ ώρα στο φούρνο.
Ανοίγετε την πόρτα του φούρνου και τραβάτε λίγο προς τα έξω το chessecake.
Περιχύνετε με τα βατόμουρα και τα υγρά τους και το ξαναβάζετε στο φούρνο για ακόμη 1-1 ¼ ώρες μέχρι το τσίζ κέικ να το νοιώθετε όταν το αγγίζετε σφιχτό στο κέντρο.
Απλώνετε από πάνω το χοντροκομμένο μίγμα δημητριακών, αφήνετε να κρυώσει και το πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη πριν το σερβίρετε.

Μερίδες: 8

Χρόνος: 50

Cook's Tip
• Το τσίζ κέικ μπορείτε να το ετοιμάσετε εκ των προτέρων και να το διατηρήσετε στο ψυγείο μέχρι 3 ημέρες χωρίς να βάλλετε πάνω το χοντροκομμένο μίγμα δημητριακών. Μπορείτε επίσης να το διατηρήσετε στην κατάψυξη.
• Η ανάμιξη κατσικίσιου τυριού με το μαλακό τυρί προσδίδει μια λεπτή υπόξινη γεύση στο μίγμα, που ισορροπεί τη γεμάτη γεύση της κρέμας. Μπορείτε όμως να το αντικαταστήσετε με 600 γρ πλήρες μαλακό τυρί.

Με Bonne Maman προϊόντα:
Βατόμουρο
ΕΛ | ΕΝ
© Copyright 2014 Bonne Maman