Cook Book
Bonne Maman
Συνταγές > Κύριο πιάτο
Ψητό αρνί σε ζωμό λαχανικών
Συστατικά
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κόκκινο τσίλι, κομμένο στα δύο χωρίς τους σπόρους
3 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
1 μικρή μελιτζάνα, ψιλοκομμένη
1 κόκκινη πιπεριά, χωρίς τους σπόρους και ψιλοκομμένη
1 μικρή κολοκύθα, ψιλοκομμένη
300 ml συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
400 γρ. ντομάτες κονσέρβα
300 ml κόκκινο κρασί
300 ml ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
3 κ.σ. Μαρμελάδα Άγρια Μύρτιλα Bonne Maman
900 γρ. παϊδάκια
12 μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170° (150°C για φούρνο με αέρα), δείκτης γκαζιού 3.
Ζεσταίνετε 2 κουταλιές από το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
Τσιγαρίζετε σε μέτρια φωτιά για 7-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
Ρίχνετε στο τηγάνι και ανακατεύετε το τσίλι και τα 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα και συνεχίζετε το τσιγάρισμα, ανακατεύοντας, για ακόμη 1-2 λεπτά.
Προσθέτετε τη μελιτζάνα, την πιπεριά και την κολοκύθα και τσιγαρίζετε για 2-3 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
Ρίχνετε και ανακατεύετε το χυμό ντομάτας, τις ντομάτες, το κόκκινο κρασί, το ζωμό και τη μαρμελάδα.
Αφήνετε να πάρουν μια βράση, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τη βάζετε στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 1-1 ½ ώρες ή έως ότου όλα τα λαχανικά είναι τρυφερά.
Τρίβετε τα παϊδάκια με την υπόλοιπη πάπρικα και τα αλείφετε με το λάδι που έχει μείνει.
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι γκριλιέρα ή ένα απλό τηγάνι μέχρι να κάψει καλά και ψήνετε γρήγορα τα παϊδάκια μέχρι να πάρουν καφέ χρώμα και από τις δύο πλευρές.
Βγάζετε τη σάλτσα λαχανικών από το φούρνο και αφαιρείτε το καπάκι.
Ρίχνετε και ανακατεύετε τις ελιές. Δοκιμάζετε και αν χρειαστεί προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
Ρίχνετε και τα παϊδάκια μέσα στα λαχανικά και ξαναβάζετε την κατσαρόλα χωρίς σκέπασμα στο φούρνο, για ακόμα 10 λεπτά.

Μερίδες: 6

Χρόνος: 135

Cook's Tip
• Κάνετε τη σάλτσα λαχανικών μέχρι και 2 ημέρες πριν και τη βάζετε στο ψυγείο. Όταν θελήσετε να τη χρησιμοποιήσετε, τη βάζετε στη φωτιά να πάρει μια βράση και την αφήνετε να σιγοβράσει για 10-12 λεπτά μέχρι να είναι καυτή και συνεχίζετε τη διαδικασία προετοιμασίας όπως αναφέρεται παραπάνω.
• Η σάλτσα με τα λαχανικά είναι ένα θαυμάσιο δείπνο για χορτοφάγους όταν τη σερβίρετε μόνη της ή συνοδεύοντάς την με ένα μπολ κουσκούς στον ατμό.

Με Bonne Maman προϊόντα:
Άγρια Μύρτιλα
ΕΛ | ΕΝ
© Copyright 2014 Bonne Maman