Cook Book
Bonne Maman
Συνταγές > Κύριο πιάτο
Φιλέτο τσιπούρας με κατσικίσιο τυρί και σάλτσα βατόμουρο
Συστατικά
Για το πιάτο
1 κιλό τσιπούρα
200 γρ. φάβα
4 κρεμμύδια
2 καρότα
4 κλωνάρια σέλερι
1 κ.σ. μαύρο πιπέρι σε κόκκους
1 φύλλο δάφνη
1 λεμόνι, χυμός και ξύσμα
2 κ.σ. μαρμελάδα βατόμουρο Bonne Maman
1 κ.σ. μαύρο ξύδι βαλσάμικο
1 κ.γ. βούτυρο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση
Ζητήστε από τον ψαρά να σας φιλετάρει το ψάρι.
Βγάλτε προσεχτικά τα κόκαλα με ένα τσιμπιδάκι και κόψτε το κάθε φιλέτο σε 3 κομμάτια.
Πλύνετε και κόψτε σε χοντρά κομμάτια τα καρότα, το σέλερι και 1 κρεμμύδι.
Ρίξτε τα σε ένα κατσαρολάκι και προσθέστε 2 λίτρα νερό, το πιπέρι και τη δάφνη.
Βράστε σε πολύ χαμηλή φωτιά για μια ώρα και στραγγίξτε.
Ψιλοκόψτε ένα κρεμμύδι και σοτάρετέ το σε μια στενή κατσαρόλα με 3 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέστε τη φάβα, αφού πρώτα την έχετε πλύνει καλά, σε κρύο νερό και τον μισό ζωμό λαχανικών. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 1 με 1+ ώρα ανακατεύοντας συχνά. (Προσθέστε ζωμό όταν χρειαστεί).
Τέλος ρίξτε 4 κουτάλια της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, το χυμό και το ξύσμα λεμόνι.
Σκεπάστε με μια μεμβράνη και αφήστε στην άκρη (η μεμβράνη να ακουμπάει στην φάβα για να μην δημιουργηθεί πέτσα. Αν επιθυμείτε περάστε την από το μίξερ για καλύτερη υφή).
Καθαρίστε τα υπόλοιπα κρεμμύδια, κόψτε τα στη μέση κάθετα (από τη ρίζα προς τη φύτρα) σε πολύ λεπτά φεγγαράκια.
Σοτάρετέ τα σε βαθύ τηγάνι, με λίγο ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά, για τουλάχιστον 15 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Αποσύρετε από την εστία και ρίξτε το βούτυρο, τη μαρμελάδα βατόμουρο Bonne Maman, το ξύδι και αλάτι.
Βάλτε ένα ριγωτό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και περάστε με ένα πινέλο την επιφάνειά του με ελαιόλαδο.
Ψήστε γυρνώντας το μια μόνο φορά. Θα χρειαστεί 2 λεπτά περίπου από κάθε πλευρά.
Ελέγχουμε το ψήσιμο στο ψάρι από το πλάι του φιλέτου, όταν η σάρκα του από διάφανη γίνει λευκή τότε είναι έτοιμο.

Μερίδες: 3

Χρόνος: 90

Cook's Tip

Με Bonne Maman προϊόντα:
Βατόμουρο
ΕΛ | ΕΝ
© Copyright 2014 Bonne Maman