Cook Book
Bonne Maman
Συνταγές > Ορεκτικό
Κουνέλι ξιδάτο με δαμάσκηνο και θυμάρι
Συστατικά
1,5 κιλό κουνέλι
10 τοματίνια
0,5 ποτήρι κρασιού ξύδι λευκό
3 κ.σ. μαρμελάδα δαμάσκηνο Bonne Maman
10 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Εκτέλεση
Βάλτε ένα τηγάνι με δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, κόψτε τα τοματίνια στη μέση και σοτάρετέ τα για 1 λεπτό, ανακατεύοντας μόνο μία φορά.
Μεταφέρετε σε ένα ίσιο πιάτο τα τοματίνια, αφήστε τα να κρυώσουν και καθαρίστε τα από τη φλούδα προσεκτικά ένα-ένα. Σερβίρετε με το αρνάκι κομμένο σε μερίδες.
Κόψτε το κουνέλι σε μερίδες και σε ένα μεγάλο τηγάνι με δυνατή φωτιά σοτάρετε το σε δύο δόσεις (Αν γεμίσουμε το τηγάνι τότε η εστία δεν θα έχει δύναμη να ανεβάσει πολύ τη θερμοκρασία στο σκεύος και έτσι το κουνέλι ουσιαστικά θα βράσει).
Δώστε έντονο καφέ χρώμα στο κρέας και αποσύρετε την πρώτη δόση. Καθαρίστε καλά το τηγάνι και επαναλάβετε τη διαδικασία.
Όταν πάρει χρώμα το κρέας, σβήστε με το ξύδι και αμέσως ενσωματώστε και το υπόλοιπο κουνέλι, χαμηλώστε στο ελάχιστο τη θερμοκρασία.
Βάλτε το καπάκι, προσθέστε τα τοματίνια και μαγειρέψτε χωρίς να προσθέσετε υγρά για 10 λεπτά.
Τέλος, ρίξτε τη μαρμελάδα με το θυμάρι και ανακατέψτε καλά ενώ μαγειρεύετε, για ακόμη 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Σερβίρετε σαν ορεκτικό, σαν μεζέ ή ως κύριο πιάτο με πατάτες φούρνου ή πράσινη σαλάτα.

Μερίδες: 4

Χρόνος: 30

Cook's Tip
Σερβίρετε σαν ορεκτικό, σαν μεζέ ή ως κυρίως με πατάτες φούρνου ή πράσινη σαλάτα.

Με Bonne Maman προϊόντα:
Δαμάσκηνο
ΕΛ | ΕΝ
© Copyright 2014 Bonne Maman