Cook Book
Bonne Maman
Συνταγές > Γλυκά
Ζεστός χαλβάς σιμιγδαλένιος με βερίκοκο, 4 φρούτα και παγωτό κανέλα
Συστατικά
Για το γλυκό
150 ml ηλιέλαιο
250 γρ. σιμιγδάλι (ψιλό)
370 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο Bonne Maman
2 κ.σ. μαρμελάδα 4 φρούτα Bonne Maman
1 λίτρο νερό
1 ξύσμα από λεμόνι
4 κ.σ. καβουρδισμένα φιστίκια τύπου Αιγίνης
1 κιλό παγωτό βανίλια
2 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
Εκτέλεση
Βγάλτε το παγωτό από την κατάψυξη και αφήστε το στον πάγκο της κουζίνας για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ελάχιστα.
Ρίξτε το σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε την κανέλα και ανακατέψτε με μια σπάτουλα ή ένα σύρμα χειρός.
Μεταφέρετε το πάλι στην αρχική του συσκευασία και βάλτε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 3 ώρες πριν το χρησιμοποιήσετε.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε το νερό, τη ζάχαρη, τη μαρμελάδα βερίκοκο Bonne Mamman, τη μαρμελάδα 4 φρούτα Bonne Mamman και τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει το μείγμα.
Χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το σιρόπι να κοχλάζει.
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέστε το ηλιέλαιο και το σιμιγδάλι και ανακατέψτε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι το σιμιγδάλι να πάρει έντονο καφέ χρώμα.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από την εστία και πολύ προσεχτικά ρίξτε μέσα το σιρόπι.
Συνεχίστε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά και τελειώστε με το ξύσμα λεμόνι και τα φιστίκια.
Μοιράστε το χαλβά σε ποτήρια ή μπολ όσο είναι ακόμη ζεστός και γαρνίρετε με μια μπάλα παγωτό κανέλα.

Μερίδες: 8

Χρόνος: 10 (3 ώρες για το παγωτό)

Cook's Tip

Με Bonne Maman προϊόντα:
4 Φρούτα
Βερίκοκο
ΕΛ | ΕΝ
© Copyright 2014 Bonne Maman